Friday, August 19, 2011

Zaman Aku Keje Kilang Dulu..

Erm... malam ni rajin pulak aku dok ngadap my lappy ni.. saja jer nk upload apa2 yg best dlm blog yg xbrapa nk cun nih.. muahaha...

Entry kali ni.. aku nak story about my sweet memories ngn kawan2 time keje di kilang Flextronics Perai dulu.
Aku keje kilang ni lama about 11 years. Lama kan.. Mana x nya.. Dari zaman anak dara sampai dh jd mak2 kat ctu la aku cri rezeki .. malaih nak tukar2 keje bagai.. lgpun sayang nak tinggai kawan2 time tu.. hehehe. Masa keje kilang ni ingat nak keje kejap jer.. yola .. tgh dok nunggu result spm.. tup2 bila dh pegang duit sendiri.. terus impian nak sambung belajar tu terkubur.. huhuhu.. Rugi pulak bila x continue study. sedihnya.... sob2..
Tapi hehehe... mgkin ada hikmahnya jugak.. kat sini jugala aku kenal dengan my hubby. Hubby aku dulu tech dkt sini.. diala yang training aku.. last2 .. boleh plk dk feeling2... ngeh2.. alhamdulillah terus ke jinjang pelamin. Mungkin jodoh aku kat kilang ni.. pasai tula aku x teringin nak cntinue my study walaupun sblum tu aku siap2 planning klu xdpt sbrg tawaran.. aku nk smbg ke form 6.. huhuhu.. dulu la kan..

Mcm2 department aku dah rasa.. From Printer ke Dadh pastu smbg ke Olivetti n last sekali stay di OCE Department. Dari operator aku naik ke floater pastu jadi material handler n last sekali jawatan aku sbgai leader material.. Mencabar beb keje dengan invontary nih.. Part reject la.. Hilangla.. Month ends closing lagi.. Cycle count bagai nak rak.. nak control my anak2 buah yg nakal2... Adus.. poning cek.. Sampai ada trajedi banjir beramai2 lagi.. sedih beb.. ingat senang nk control material yang ribu riban tuh.. erm.. Tapi tu semua pengalaman aku di Flextronics. Sweet memories aku ... Aku nih jenis yg senang emosional.. tgk dk taip entry ni boleh plk dk sedih2 sob.. sob...

Rindu ngan kawan2 yg sempoi n gila2 .. Eija, Kak Zue, Sha, Mak Et, Azida n all my friends at Flextronics Perai.. x lupa my boss Sook Han n also my hensem supervisor Mike Quah..Miss U guys..
Sokmo2 tau.. huhu..


Nih gambo aku ngn anak buah aku.. Eija n Sanggita. Lani Eija dah take over cek pya tempat..
Chaiyok2 Eija..


Muahahaha.. Berposing atas stacker kuning nih.. Kalau big boss tgk naya nih.. Mau kena warning letter ni.. adehla... saja nak buat kenangan dgn stacker yg selalu aku bawak jalan2 satu OCE ni dok angkut PIM Frame. Aku pandai bawak benda alah ni tau.. hehehe..


Gambar kenangan dengan anak2 buah.. Geng Material Handler.. Ni baru separuh.. Yang lain2 x sempat tgkap sebab diaorang shift malam..

2 comments:

  1. ooowrh,,k.yani bru mla nk bljar wt blog laa ni...oke cntik3..hehe

    ReplyDelete
  2. hehehe.. nk jugak.. ingat mimi ja ka.. hahahaha.. nnti ajaq k.yanie tkaq tulisan dgn bckground na.. dh explore x jadi2.. huhuhu

    ReplyDelete